مقاله


اخذ تاییدیه آتش نشانی| شرایط، مراحل و نکات مهم ۱۴۰۴
به طور کلی اخذ تاییدیه آتش نشانی تضمین میکند که یک ساختمان با استانداردهای ایمنی آتش نشانی، مطابقت دارد. فرایند مشاوره آتش نشانی و اخذ تأییدیه، مستلزم اجرا و تنظیم تجهیزات برای اطفا حریق و تعبیه مسیرهای اضطراری است. اما چطور میتوان این گواهینامه را دریافت کرد؟ در این مطلب از ساتل صنعت قصد داریم نحوه اخذ تاییدیه آتش نشانی را همراه با شرایط لازم و نکات مربوط به آن به تفصیل توضیح دهیم؛
بنابراین اگر به دنبال مشاوره آتش نشانی و دریافت گواهی آن برای ساختمان خود هستید، این مطلب برای شما مفید خواهد بود. اگر شما هم دغدغه دریافت سریع، قانونی و بدون دردسر تاییدیه آتش نشانی برای پروژه ساختمانیتان را دارید، همین حالا بهترین زمان برای شروع است. با دریافت مشاوره آتش نشانی از متخصصین ما، مسیر رسیدن به گواهی ایمنی ساختمانتان را هموار و مطمئن کنید.
گواهی ایمنی آتش نشانی چیست؟
گواهی ایمنی یا تأییدیه آتش نشانی نشاندهنده تأیید ساختمان شما توسط بازرسان واجد شرایط است. این یعنی ساختمان شما تمام الزامات ایمنی آتش نشانی که توسط مقامات حفاظت آتش تعیین شدند را در اختیار دارد و امنیت ساکنان آن در هنگام حریق تضمین میشود. سازندگان موارد زیر باید حتماً و در اسرع وقت برای اخذ تاییدیه آتش نشانی اقدامات لازم را انجام دهند:
- ساختمانهای مسکونی بهویژه ساختمانهای بلند
- مؤسسات تجاری مانند دفاتر، مراکز خرید، هتلها
- واحدهای صنعتی و انبارها
- مدارس، بیمارستانها و سایر ساختمانهای عمومی
مراحل اخذ تاییدیه آتش نشانی
گواهینامه ایمنی بازرسی آتش نشانی اطمینان میدهد که یک ساختمان یا مؤسسه به اندازه کافی برای شرایط اضطراری آتشسوزی مجهز شده است. دریافت تأییدیه آتش نشانی فرایند چندان دشواری ندارد و برای دریافت آن فقط کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
۱- ارزیابی خطر آتشسوزی
قبل از اینکه برای صدور تأییدیه درخواست دهید، باید یک ارزیابی کامل از خطرات احتمالی آتشسوزی ساختمان خود انجام دهید. با این کار، هرگونه خطر آتشسوزی بالقوه شناسایی شده و از رسیدگی به آنها اطمینان حاصل میگردد.
۲- اجرای اقدامات ایمنی لازم در برابر آتش
در این مرحله شما باید اطمینان حاصل کنید که تمام تجهیزات حفاظت در برابر آتش در ساختمان شما بهدرستی نصب و نگهداری میشوند. برای این کار باید اقداماتی از جمله نصب یا آپدیت سیستمهای ایمنی آتشسوزی مانند اعلام حریق، خاموشکنندهها و مسیرهای تخلیه را انجام دهید. (مقالات مرتبط: راهنمای خرید سیستم اعلام حریق)
۳- جمعآوری مدارک مورد نیاز
شما باید تمام مدارک مورد نیاز که شامل پلانهای طبقه، نقشههای خروج اضطراری، سوابق تعمیر و نگهداری تجهیزات آتش نشانی و اثبات آموزش ایمنی آتشسوزی به ساکنان است را تا پیش از ارسال درخواست خود آماده کنید.
۴- ارسال درخواست
تمامی الزامات مشخص شده در فرم درخواست را به طور دقیق برآورده کرده و آن را به همراه مدارک مورد نیاز به بخش یا مرجع تعیین شده ارسال کنید.
۵- برنامه بازرسی آتش نشانی
بعد از اینکه درخواست شما دریافت و بررسی شد، سازمان آتش نشانی یک زمان برای بازرسی از ساختمان شما تعیین میکند. در طول این بازدید، بازرس آتش نشانی تجهیزات ایمنی در برابر حریق و استانداردهای آن را در ساختمان شما ارزیابی خواهد کرد.
۶- رسیدگی به یافتههای بازرسی
در صورت مشاهده هرگونه مشکل یا نقص در بازرسی، فهرستی به شما ارائه خواهد شد. شما باید در اولین فرصت به آنها رسیدگی کنید و بهبودهای لازم برای اطمینان از انطباق با مقررات ایمنی آتشسوزی را حاصل نمایید.
۷- بازرسی مجدد (در صورت نیاز)
در برخی موارد ممکن است نیاز به بازرسی مجدد وجود داشته باشد. این کار برای اطمینان از حل مشکلات شناسایی شده انجام میپذیرد تا مشخص شود تمام تغییرات توصیه شده اجرا شده است یا خیر.
۸- اقدام برای صدور گواهینامه
در این مرحله، گزارش ارزیابی ایمنی آتشسوزی که تکمیل شده را به سازمان آتش نشانی محلی یا مرجع صدور گواهی ارسال کنید. پس از تأیید گزارش، گواهی شما صادر خواهد شد.
اگر میخواهید این مسیر را بدون اشتباه و با حداکثر سرعت طی کنید، همین حالا با کارشناسان مشاوره آتش نشانی ما همراه شوید.
شرایط و مدارک اخذ تاییدیه آتش نشانی
معمولاً درخواست تأییدیه آتش نشانی توسط مشاور، معمار یا مهندس ایمنی آتش نشانی انجام میپذیرد. این متخصصان با مقررات ساختمان و نحوه درخواست ایمنی آتش نشانی آشنایی دارند. دقت کنید که اگر درخواست شما فاقد اطلاعات لازم یا نقشه باشد، مقامات آن را نامعتبر تلقی میکنند. اما مدارک لازم برای اخذ تاییدیه آتش نشانی چیست؟ این مدارک عبارتاند از:
- اصل و کپی کارت ملی مالک
- اصل و کپی سند مالکیت
- سیدی نقشه معماری ساختمان و برگه دستورالعمل
- نامه اتوماسیون شهرداری
- نقشههای مهر شهرداری ۲ سری
- فیش پرداخت هزینه ایمنی و آتش نشانی
نکات مهم اخذ تاییدیه آتش نشانی در سال ۱۴۰۴
توجه به نکات زیر در صورت دریافت یا عدم دریافت این تأییدیه ضرورت دارد:
بازرسیها و ممیزیهای منظم
دریافت تأییدیه آتش نشانی، کاری یکباره نیست و حفظ ایمنی آتش نشانی به طور مداوم اهمیت بسیار زیادی دارد. بدین منظور باید بازرسیها و ممیزیهای منظم برای اطمینان از صحت اقدامات ایمنی صورت بگیرند. مشاوره آتش نشانی در این زمینه توصیه میکند که برنامهای برای بازرسیهای معمول تنظیم کرده و هرگونه مشکلی را بهسرعت برطرف نمایید.
آپدیت مداوم تأییدیه
برای اطمینان از اینکه در ایمنترین محیط ممکن هستید، بهتر است بازرسی ایمنی آتش نشانی خود را دائماً بهروز نگه دارید. علاوه بر این، باید به طور منظم با آتش نشانی محلی خود نیز تماس بگیرید تا اگر نیاز به بازرسی مجدد از محل شما وجود داشته باشد، به شما اطلاع دهند. بهاینترتیب شما زمان کافی برای رفع مشکلات یا تعویض تجهیزات را در اختیار خواهید داشت.
چکلیست بازرسی ایمنی
به نقل از سایت wowflow «چکلیست میتواند هنگام انجام بازرسی ایمنی آتش نشانی مفید باشد. زیرا تضمین میکند که تمام جنبههای مربوطه، بررسی شده و چیزی از قلم نیفتاده است.»
این میتواند بهعنوان یک راهنما در فرایند عمل کند. چنین چکلیستی ممکن است شامل مواردی مانند بررسی گواهی ایمنی آتش نشانی، آزمایش تجهیزات ایمنی و بازرسی مسیرهای فرار و نجات باشد.
دریافت گواهی آتش نشانی پیش از آغاز فعالیت کسبوکار
درخواست گواهی آتش نشانی و به طور کلی دریافت کلیه گواهیهای لازم، باید قبل از فعال شدن ساختمان صورت گیرد. زیرا شروع فعالیت، اشغال یا بهرهبرداری از یک ساختمان بدون گواهی، تخلف به شمار میرود. درصورتیکه تأییدیه ایمنی آتش نشانی در رابطه با کسبوکار، مورد نیاز باشد و شما آن را دریافت نکرده باشید، اجازه ندارید کار خود را آغاز کنید.
دریافت تأییدیه پایان کار
مشاوره آتش نشانی بهعنوان یک نقشه راه جامع، روند دریافت تأییدیه پایان کار را تسهیل میبخشد. این گواهی ایمنی که توسط سازمان آتش نشانی تدوین و ابلاغ میگردد، الزامات و ضوابط ضروری را برای تمامی مراحل ساختوساز از طراحی گرفته تا تکمیل و بهرهبرداری از ساختمان تعیین میکند. بدون اخذ تاییدیه آتش نشانی، شما امکان دریافت تأییدیه پایان کار ساختمان خود را نخواهید داشت.
مشاوره آتش نشانی
اگر به دنبال روشی سریع، مطمئن و قانونی برای دریافت تاییدیه آتش نشانی هستید، وقت آن رسیده که اقدامات لازم را با کمک متخصصین این حوزه آغاز کنید. تیم ساتل صنعت با سالها تجربه در زمینه مشاوره آتش نشانی و اخذ تاییدیههای مرتبط، آماده است تا از اولین قدم تا دریافت نهایی گواهی در کنار شما باشد.
فرقی نمیکند در مرحله طراحی، ساخت یا اتمام پروژه باشید، دریافت مشاوره تخصصی میتواند مسیر شما را بسیار کوتاهتر، کمهزینهتر و بیدردسرتر کند. کافی است با ما تماس بگیرید یا فرم درخواست مشاوره را پر کنید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند و مراحل اجرایی را آغاز کنند.
سؤالات متداول
- مزایای اخذ تأییدیه و مشاوره آتش نشانی چیست؟
افزایش ایمنی جانی و مالی، امکان اخذ گواهی پایان کار، سهولت در معاملات ملکی و کاهش هزینههای بیمه از مهمترین مزایای دریافت این گواهی به شمار میروند.
- مراحل اخذ تاییدیه آتش نشانی چیست؟
مراحل اخذ این گواهینامه به ترتیب شامل ارزیابی خطر آتشسوزی، اجرای اقدامات ایمنی لازم در برابر آتش، جمعآوری مدارک مورد نیاز، ارسال درخواست، بازرسی آتش نشانی، رسیدگی به یافتههای بازرسی، بازرسی مجدد (در صورت نیاز) و در نهایت اقدام برای صدور گواهینامه میشود. - دریافت گواهی ایمنی آتش نشانی چقدر طول میکشد؟
روشهای تأیید درخواست و صدور تأییدیه آتش نشانی باتوجهبه منطقهای که در آن هستید متفاوت است. بااینحال معمولاً ۲ تا ۶ هفته بازرسیها و انطباق الزامات طول میکشد تا بتوانید گواهی خود را دریافت کنید.