مقاله

انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی| معرفی ۸ مدل ساختمانی

انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی| معرفی ۸ مدل ساختمانی

۱۴۰۴/۰۲/۰۷

وقوع آتش‌سوزی در محل زندگی نه‌ تنها از نظر مالی بسیار پرهزینه است؛ بلکه در بدترین حالت، ممکن است منجر به تلفات جانی نیز شود. یک سیستم اعلام حریق مناسب در منزل، با هشدار اولیه خود خطر آتش‌سوزی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. در این شرایط، شما زمان کافی برای تخلیه محل و تماس با آتش ‌نشانی خواهید داشت. بااین‌حال، باتوجه‌ به تنوع گزینه‌های موجود در بازار، انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی ممکن است کمی دشوار باشد؛ بنابراین، ما در این مقاله از مجله ساتل صنعت برخی از نکات و گزینه‌های کاربردی را در مورد انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی به شما ارائه می‌دهیم. پس، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

راهنمای انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی

راهنمای انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی

اگر برای خرید سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی سری به بازار زده باشید، حتما می‌دانید که گزینه‌های زیادی وجود دارد. نکات زیر چند مورد از مهم‌ترین عواملی هستند که باید آن‌ها را در زمان انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب ساختمان مسکونی در نظر بگیرید (مقاله مرتبط: راهنمای خرید سیستم اعلام حریق)

۱- اندازه و چیدمان ساختمان

هنگام انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی، توجه به اندازه و چیدمان ساختمان اهمیت زیادی دارد. به‌طورکلی، سیستم‌های اعلام حریق معمولی برای ساختمان‌های کوچک‌تر و سیستم‌های آدرس‌پذیر برای ساختمان‌های بزرگ‌تر مناسب هستند. در رابطه با این مورد، شما باید به پرسش‌های زیر پاسخ دهید:

  • ارتفاع ساختمان چقدر است؟
  • ارتفاع سقف شما چقدر است؟
  • متراژ زمین چقدر است؟
  • آیا قفسه‌بندی یا فضاهای ذخیره‌سازی زیادی در منزل خود دارید؟
  • آیا نکات تخصصی در مورد معماری ساختمان وجود دارد که باید در نظر بگیرید؟
  • آیا دتکتورهای دود و حرارت، فضای کافی برای تنفس خواهند داشت؟ (مقاله مرتبط: راهنمای خرید دتکتور حریق)

۲- ارزیابی ریسک

درک خطرات آتش‌سوزی‌های مرتبط با ملک شما برای انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی ضرورت دارد. به همین دلیل بهتر است یک شخص ثالث ماهر و آموزش‌دیده محل زندگی شما را بررسی کند تا عوامل خطر را در اطراف شناسایی کند. موارد زیر برخی از سؤالاتی هستند که در این زمینه باید به آن‌ها پاسخ داده شود:

  • چه چیزهایی ممکن است باعث آتش ‌سوزی شوند؟
  • چه چیزهایی می‌سوزند؟
  • چه چیزهایی حاوی آتش هستند؟
  • چه چیزهایی آتش را خاموش می‌کنند؟

۳- حساسیت برای به حداقل رساندن هشدارهای کاذب

دستگاه‌های آلارم‌ با حساسیت بالا ممکن است به دود خفیفی که حاصل از پخت‌وپز یا بخار آب است واکنش نشان دهند. این واکنش‌ها منجر به ایجاد هشدارهای کاذب و نادرستی می‌شوند که مشکلاتی را در پی خواهند داشت.

به نقل از سایت csafire «آلارم‌هایی که حساسیت پایینی دارند، ممکن است علائم اولیه آتش ‌سوزی واقعی را تشخیص ندهند.»

صاحبان املاک باید به دنبال سیستم‌هایی باشند که متناسب با نیازهای خاص ساختمان‌ آن‌ها است. برخی از دستگاه‌های آلارم‌، حساسیت خود را بر اساس زمان، روز یا مناطق خاصی که بیشتر مستعد دود یا بخار بی‌ضرر هستند، تنظیم می‌کنند. این رویکرد تضمین می‌کند که ساکنان بدون اینکه توسط آلارم‌های کاذب اذیت شوند، ایمن بمانند.

۴- قابلیت ارتقا

سیستمی که در حال حاضر از آن استفاده می‌کنید، ممکن است نیاز به تعویض کامل داشته باشد یا اینکه بتوانید همچنان از اجزای آن استفاده کنید و فقط آن را ارتقا دهید. پیشنهاد ما این است سیستمی را انتخاب کنید که قابلیت ارتقا داشته باشد. این‌گونه با پیشرفت تجهیزات مجبور به صرف هزینه مجدد برای تعویض دستگاه نخواهید شد.

انواع سیستم‌ اعلام حریق

 

۵- کارکرد سیستم

سیستم‌های آدرس‌پذیر اطلاعات دقیق‌تری را برای شناسایی محل آتش‌ سوزی ارائه می‌دهند و معمولا کنترل پنل ساده‌تری دارند. اما رمزگشایی هشدارهای سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی معمولی کار دشوارتری است. شما باید باتوجه‌ به نیاز و اولویت‌هایتان، کاربردی‌ترین سیستم را برای محیط خود انتخاب کنید.

۶- الزامات کد

ممکن است ساختمان شما به نوعی از سیستم‌ها با کدهای آتش ‌نشانی خاص نیاز داشته باشد. این سیستم‌ها بر اساس کدهای آتش‌نشانی عملکرد ویژه‌ای از خود ارائه می‌دهند.

۷- قیمت

قیمت نیز یکی از تأثیرگذارترین عوامل در تصمیم‌گیری برای انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی به شمار می‌رود. سیستم‌های آدرس‌پذیر معمولاً هزینه بیشتری نسبت به سیستم‌های معمولی دارند. بااین‌حال باید توجه داشته باشید که با خرید سیستم‌های آدرس‌پذیر شما نه‌ تنها امنیت خود را بهتر تضمین می‌کنید؛ بلکه بسیاری از هزینه‌هایی که ممکن است در اثر آتش ‌سوزی متحمل شوید را جبران خواهید کرد.

انواع مدل‌های سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی چه ویژگی‌هایی دارند؟

راهنمای خرید سیستم اعلام حریق

 

در انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی باید به دسته‌های گوناگون این دستگاه نیز توجه کنید. هشت دسته سیستم اعلام حریق وجود دارد که بسته به نیاز شما متفاوت هستند. در این بخش به بیان ویژگی‌های هرکدام از آن‌ها می‌پردازیم تا بتوانید این مدل‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید.

  • سیستم اعلام حریق دستی (دسته M): این دسته ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین سیستم‌های اعلام حریق برای تشخیص آتش ‌سوزی و ایجاد هشدار به ساکنان ساختمان را تشکیل می‌دهند.
  • سیستم اعلام حریق خودکار (رده L1): رده L1 جامع‌ترین سیستم‌های اعلام حریق را ارائه می‌کند. این سیستم‌ها مجهز به دتکتورهایی هستند که در تمام قسمت‌های ساختمان که امکان شروع آتش‌ سوزی در آن‌ها وجود دارد، نصب می‌شوند.
  • حافظ جان (رده L2): این دسته از سیستم‌های اعلام حریق خودکار، شامل دتکتورهای دود در تمام فضاهایی هستند که جزو مسیر فرار ساختمان به شمار می‌روند. از جمله این مسیرها می‌توان به راهروها و راه‌پله‌ها اشاره کرد.
  • حافظ زندگی استاندارد (رده L3): این نوع از سیستم‌های اعلام حریق دارای دتکتورهایی هستند که در تمام مسیرهای فرار و اتاق‌های منتهی به یک مسیر فرار، قرار دارند.
  • حافظ حیات (رده L4): سیستم‌های رده L4 نیز متشکل از دتکتورهایی هستند که فقط در مسیرهای فرار ساختمان مانند راهروها و راه‌پله‌ها قرار می‌گیرند.
  • حافظ زندگی دیگران (رده L5): سیستم‌های L5 برای مقابله با خطرات آتش‌سوزی در یک منطقه خاص از ساختمان نصب می‌گردند. برای مثال، در اتاقی که به‌عنوان انبار مورد استفاده قرار می‌گیرد یا فعالیت‌های تجاری در آنجا انجام می‌پذیرد.
  • حافظ اموال (رده P1): این رده از سیستم‌های اعلام حریق شامل نصب دتکتورهایی در تمام قسمت‌های یک ساختمان است. هدف این سیستم‌ها حفاظت از بخش‌هایی از ساختمان است که برای امور یک کسب‌وکار حیاتی هستند.
  • حفاظت از حداقل اموال (رده P2): دتکتورهای رده P2 فقط در مناطق پرخطر ساختمان نصب می‌گردند. این سیستم‌ها امنیتی مشابه رده P1 را ارائه نمی‌دهند؛ اما تشخیص سریع محتمل‌ترین منابع آتش‌افروز را ممکن می‌سازند.

کلام آخر

سیستم اعلام حریق برای تشخیص آتش با نظارت بر تغییرات محیطی مرتبط با آتش‌سوزی مانند دود یا گرما طراحی شده است. اهمیت انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی در هشدار برای تشخیص زودهنگام آتش مشخص می‌شود که به سرنشینان زمان حیاتی برای تخلیه محل را اعلام می‌کند. علاوه بر این، امدادگران نیز فرصت لازم برای مهار آتش قبل از گسترش آن را خواهند داشت.

دسته‌ها و زیرمجموعه‌های مختلف سیستم‌های اعلام حریق، سطوح مختلفی از حفاظت را بر اساس نیازهای کاربر ارائه می‌دهند. دسته M شامل سیستم‌های دستی است، در حالی‌ که دسته‌های L و P روی سیستم‌های تشخیص و هشدار خودکار تمرکز دارند. با درک تفاوت این سیستم‌ها، شما قادر به انتخاب بهترین گزینه برای ساختمان مسکونی خود خواهید بود. به‌طوری که به بهترین نحو ممکن اقدامات مؤثر ایمنی در برابر آتش را برای شما انجام دهد.

سؤالات متداول

  1. در انتخاب سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
    قابلیت اطمینان، سهولت نصب، بلندی صدا و پشتیبان‌گیری باتری فاکتورهای مهمی هستند که هنگام انتخاب یک دستگاه اعلام حریق برای ساختمان باید مورد توجه قرار بگیرند.
  2. آیا خودمان قادر به نصب سیستم اعلام حریق هستیم یا به کمک متخصص نیاز داریم؟
    برخی از سیستم‌ها با ویژگی نصب آسان طراحی شده‌اند، اما برخی دیگر ممکن است به کمک حرفه‌ای و تخصصی نیاز داشته باشند؛ بنابراین بهتر است همیشه دستورالعمل‌های شرکت سازنده را بررسی کنید.
  3. انواع دسته‌های سیستم‌های اعلام حریق را نام ببرید؟
    سیستم‌های اعلام حریق به هشت دسته M، L، L1، L2، L3، L4، L5، P1 و P2 تقسیم‌بندی می‌شوند و هر یک از آن‌های برای نیازهای خاصی در ساختمان شما قابل‌استفاده هستند.